Klic Melding

KLIC melding aanvragen: Onmisbaar voor veilige graafwerkzaamheden

Bent u zich aan het voorbereiden op machinale graafwerkzaamheden, zoals een huisverbouwing, zwembadinstallatie of andere projecten waarbij graven een cruciale rol speelt? In dat geval is het van het grootste belang om vertrouwd te zijn met de Nederlandse Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten en installaties (WIBON). Zowel particulieren als bedrijven zijn wettelijk verplicht om deze werkzaamheden te melden, en dit doet u via een KLIC melding. 
graafwerkzaamheden
Direct aanvragen

KLIC melding aanvragen

Een KLIC melding is een officiële aanvraag bij de bevoegde instanties, waarbij u cruciale informatie opvraagt over de locatie van ondergrondse kabels en leidingen op uw perceel. Dit is essentieel om te garanderen dat tijdens graafwerkzaamheden geen schade wordt toegebracht aan deze vitale infrastructuur. 

Sinds 1 april 2021 is het zelfs wettelijk verplicht om de kaart met kabel- en leidinginformatie digitaal beschikbaar te hebben tijdens de graafwerkzaamheden. Hierdoor kan er in real-time rekening worden gehouden met de exacte locaties van deze kabels en leidingen, wat schade helpt voorkomen. 

Het aanvragen van een KLIC melding moet minstens 3 werkdagen en maximaal 20 werkdagen voorafgaand aan de geplande graafwerkzaamheden plaatsvinden. Daarnaast mag het gebied dat u wilt melden niet groter zijn dan 500 bij 500 meter; voor grotere gebieden moeten meerdere meldingen worden ingediend. 

Handgrondboor

Zelfs als u met een handgrondboor werkt, waarvoor geen wettelijke verplichting geldt voor een KLIC melding, is het sterk aanbevolen om dit toch te doen. Het graven met een handgrondboor kan nog steeds schade veroorzaken aan kabels en leidingen. Door een KLIC melding uit te voeren, blijft u op de hoogte van de locaties van deze cruciale voorzieningen op uw perceel. 
Direct aanvragen

Wat kost een KLIK melding

De totale kosten bedragen € 99,00, inclusief het opstellen van een rapport en de levering van digitale en papieren documenten met de verkregen informatie. Zorg ervoor dat de ondergrondse kabel- en leidinginformatie beschikbaar is op de locatie van de graafwerkzaamheden, om ervoor te zorgen dat uw project veilig en zonder problemen verloopt. Doe uw KLIC melding vandaag nog en bescherm uw project en uw eigendom.

Het belang van KLIC meldingen voor de veiligheid

Het belang van KLIC meldingen kan niet genoeg worden benadrukt als het gaat om het waarborgen van veilige graafwerkzaamheden. Ondergrondse kabels en leidingen vormen een essentieel onderdeel van onze moderne samenleving, en beschadiging ervan kan leiden tot gevaarlijke situaties, financiële verliezen en vertragingen in bouwprojecten. Daarom is het indienen van een KLIC melding niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een verantwoordelijkheid jegens de gemeenschap en het milieu. 

De digitale beschikbaarheid van kabel- en leidinginformatie tijdens graafwerkzaamheden heeft het proces van veilig graven aanzienlijk verbeterd. Door in real-time toegang te hebben tot nauwkeurige locatiegegevens kunnen graafmachinisten en bouwvakkers mogelijke risico's vermijden en ongelukken voorkomen. Dit draagt niet alleen bij aan de veiligheid van degenen die het graafwerk uitvoeren, maar beschermt ook de vitale infrastructuur die we dagelijks gebruiken. 

Het aanvragen van een KLIC melding is eenvoudig en betaalbaar, met een vast tarief van € 99,00. Dit omvat niet alleen de kosten van het rapport, maar ook de levering van zowel digitale als papieren documenten met de verkregen informatie. Het is een kleine investering die grote voordelen kan opleveren voor uw project en gemoedsrust kan bieden, wetende dat u er alles aan doet om de veiligheid en integriteit van ondergrondse netten en installaties te waarborgen. 

Of u nu een professionele aannemer bent of een enthousiaste doe-het-zelver, het indienen van een KLIC melding moet bovenaan uw lijst staan bij het plannen van graafwerkzaamheden. Het is een stap in de goede richting om ervoor te zorgen dat uw project soepel verloopt zonder onverwachte complicaties!

Inmiddels vertrouwen 500+ bedrijven en particulieren op Kadasternet.nl!

Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring in maatvoering en uitzetwerkzaamheden

Kadasternet.nl is een onderdeel van van Drie Maatvoering

Klicmelding aanvragen

Betaalmethode
American Express
MasterCard
Visa
Ondersteunde creditcards: American Express, MasterCard, Visa
 

Contactgegevens

Voor meer informatie of vragen, neem contact met ons op via: info@kadasternet.nl

Copyright 2021 Kadasternet - Alle rechten voorbehouden

Kadasternet is onderdeel van Van Drie Maatvoering

Realisatie & Onderhoud: Brand in Webdesign

chevron-down